A rádióhallgatás előnyei

50 évvel ezelőtt szokásos esti program volt, hogy a család leült rádiót hallgatni. A mai világban viszont az emberek inkább tv-t néznek, ami sokszor egyszerűbbnek és izgalmasabbnak tűnik. Sőt az okos telefonok térnyerésével munkába menet már nem csupán zenét hallgathatunk, hanem filmeket is nézhetünk, olvashatjuk a hírportálokat vagy cseveghetünk a barátainkkal különböző internetes felületeken.

De most nézzük meg milyen sok pozitívuma lehet a rádióhallgatásnak.

  • Természetesen zenét hallgathatunk. Ez miért is jobb, mint a szokásos kis kedvenc számainkból összeállított lejátszási lista? Nos, így több műfajból is hallgathatunk zenéket, aminek köszönhetően nem csak abban a stílusban tudunk majd számokat felidézni, amelyben mi mozgunk. Továbbá általában a rádiók naprakész zenét játszanak, tehát az újdonságokról sem maradunk le.
  • A zenehallgatáson belül van még egy jelentős előny. Sok adón naponta van toplista, ami azért rendkívül hasznos, mert tudhatjuk, hogy milyen az átlagvélemény, mely számok számítanak „menőnek” vagy „trendinek”.
  • A zenehallgatás harmadik aspektusa a kívánságműsor. Ez már majdnem olyan, mintha a saját lejátszási listánkról választanánk magunknak számot, azzal a különbséggel, hogy másoknak is küldhetjük ezt a számot.  Amennyiben az ismerősünk is hallgatja a rádiót, szebbé tehetjük a napját, ha küldünk neki egy  jó számot, legyen az akármilyen alkalom, születésnap, névnap vagy csak úgy.
  • A rádiós beszélgetős műsorok kellemes kikapcsolódást nyújthatnak, lehet az akár intellektuális, ismeretterjesztő vagy akár stand up jellegű, szórakoztatást célzó csevegés.
  • Gyakran a beszélgetős műsorok része, hogy kisorsolnak nyereményeket is a hallgatók között. Lehet ez szimplán a beszélgetéshez valamilyen formában hozzászóló hallgató, de gyakran játékok megnyerésével, kérdésekre helyes válaszadással juthatunk ajándékokhoz. Persze ezek gyakran csak reklám ajándékok, de akár mozijegyet vagy koncertjegyet is kaphatnak a szemfüles hallgatók. Mivel pedig ma kevesebben hallgatnak rádiót, egyre nagyobb esélyünk van nyerni.
  • A rádióhallgatás azért is különösen előnyös, mert autóvezetés közben nyugodtan élhetünk vele, nem úgy, mint a telefonunkkal.
  • A legtöbb helyen óránként hallgathatjuk a híreket a rádióban, így biztosan nem maradunk le semmi fontos történésről és akár ki is hagyhatjuk az esti hírek megnézését a tv-ben, helyette játszhatunk a gyerekekkel, vacsizhatunk a párunkkal vagy beülhetünk egy sörre a haverokkal.
  • Különösen autóvezetés közben jön jól, hogy a hírek és az időjárás jelentés mellett a rádióban útinformációkat is kaphatunk. Ráadásul ezek gyakran autózó társainktól érkeznek, ami egyértelművé teszi frissességüket. Ne felejtsünk el mi is betelefonálni, ha dugóba kerülünk vagy balesetet látunk, hiszen ezzel egymás mindennapjait könnyíthetjük meg.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.