Tanulsz vagy bulizol?

Ha valaki komolyan veszi a tanulást, akkor arra bizony rengeteg időt kell szánnia, hiszen kevés olyan zseni van, akik pillanatok alatt megjegyeznek bármilyen új információt. A legtöbbeknek nem kevés erőfeszítésbe telik a vizsgákra, zh-kra, dolgozatokra való felkészülés, főleg ha nem csak egy kettessel akarnak átcsusszanni.

De vajon a rendszeres tanulás mellett lehet közösségi életünk is? Belefér néha egy kis bulizás? Ezt bizony nem könnyű egyszerű megoldani, mégis sokaknak sikerül.

Ha egyik dolgot sem akarjuk elhanyagolni, akkor az egyik legfontosabb a lemondás. Ez egy kicsit ellentétesen hangzik, de sokszor tényleg nem fér bele, hogy tanuljunk és bulizzunk is. Fel kell ismerni azokat a helyzeteket, amikor választanunk kell. Ha ezekben meg tudjuk hozni a helyes döntést (legtöbbször a tanulás javára), akkor egyéb esetekben beleférhet a bulizás is.

Fontos még, hogy előre elkészítsük az időbeosztásunkat is, és papírra vessük, hogy mit és mikor akarunk elvégezni. Ha ez megvan, akkor egyrészt később kevésbé tudunk majd kibújni az eltervezett dolgok alól, másrészt mindenre lesz időnk.

Egy dolgot mindenképpen el kell fogadni: az egyetemi élethez a tanulás és a szórakozás egyaránt hozzátartozik, és egyiket sem érdemes kihagyni, Ha megtaláljuk a középutat, akkor kiegyensúlyozottan tölthetjük el azt a pár évet.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.