Diákoknak is jól jöhet a hitelkártya!

Napjainkban egyre népszerűbb a jövedelemátcsoportosítás, mely során valamilyen hitelt veszünk fel jövőbeli jövedelmünk terhére, azért, hogy mostani fogyasztásunkat növelhessük. Ezt különböző hitelek felvételével valósíthatjuk meg, melyek közül az egyik legelterjedtebb a hitelkártya-hitel.

A hitelkártya kinézetre szinte ugyanolyan, mint egy bankkártya és a használata is rendkívül hasonló. Az egyenlegünkre tölthetünk fel pénzt és költhetjük azt is, de negatívba is mehetünk (akár egy bankkártyánál, mely esetben folyószámlahitelről van szó). Ahhoz azonban, hogy hitelkártyát kaphassunk különböző feltételeknek kell megfelelnünk, ugyanis a pénzintézetek ilyenkor is hasonló kockázatokkal szembesülnek, mint más hiteleknél. A potenciális ügyfél egy hitel-besorolási folyamaton megy keresztül és annak megfelelően, hogy milyen jól teljesít, változhatnak a hitelezési feltételek. Természetesen az ügyfélnek is lehet némi beleszólása, hogy milyen feltételekkel hajlandó hitelkártya szerződést kötni. Befolyásunk lehet, például a hitelkeret összegének megválasztásával a ránk vonatkozó kamatfeltételekre is. A számunkra leginkább megfelelő tulajdonságokkal rendelkező hitelkártya kiválasztásához érdemes körülnézni a hitelmindenkinek.hu honlapon és természetesen a különböző pénzintézeteknél és érdeklődhetünk.

Ha már kiválasztottunk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót, a hitelkártya használatakor is észnél kell lennünk. A törlesztés módja ugyanis nagyban függ annak időpontjától is. A hitelkártyán keletkezett negatív egyenlegünket egy előre meghatározott időn belül (általában 30-45 nap) kiegyenlíthetjük és ekkor gyakran még kamatot sem kell fizetnünk. Fontos megemlíteni, hogy mivel elsősorban egy vásárlást ösztönző termékről van szó, a készpénzfelvétel gyakran kivétel a kamatmentesség alól. Továbbá, a meghatározott határidő utáni törlesztéskor nem ritka, hogy rendkívül magas kamattokkal kell visszafizetni az elköltött összeget. A hitelkártya törlesztése során tehát igyekezzünk a számunkra elérhető legkedvezőbb feltételeket kihasználni, amihez sok hasznos tippet találhatunk a hitelmindenkinek weblapon.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.