Okosórák az egyetemen

Egyre népszerűbbek az okosórák Magyarországon is, a fiatalabb korosztályok ugyanis már kezdik belátni, hogy ezeknek az eszközöknek mennyi hasznos oldala lehet. De talán kezdjük azzal, hogy melyik órát nevezzük okosnak.

Alapvetően kétféle okosóra létezik: vannak azok, amelyek ugyan sok hasznos funkcióval bírnak, kommunikálnak például a telefonunkkal, de csak egy egyedi szoftver fut rajtuk, és nincs valódi operációs rendszerük. A másik típus valamilyen OS-t futtat, ami lehetővé teszi extra alkalmazások telepítését. Mindkét változatnak meg vannak a maga előnyei, de a lényeg, hogy valami olyan funkcióval bírnak, amit korábban az okostelefonok láttak el.

Egy okosóra jelezhet például, ha emailt vagy üzenetet kapunk, de akár hívást is bonyolíthatunk rajta keresztül. És akkor még nem is esett szó a különböző fitnesz funkciókról, amik manapság egyre divatosabbak: lépésszámlás, alváskövetés vagy akár pulzusmérés.

okosora-2Egy egyetemista is sok hasznát láthatja egy ilyen eszköznek. Egyrészt nem kell állandóan előszedni a telefont, sok esetben elég csak ránézni az órára, hogy tudjuk mi történt. Sőt, vannak olyan okosórák is, amelyek teljes egészében kiváltanak egy okostelefont, hiszen, saját SIM kártya foglalatuk van, azaz önállóan is alkalmasak például hívások lebonyolítására. És akkor nem esett még szó a legkényesebb dologról, a puskázásról. Nem akarunk senkinek sem tippeket adni, de az ilyen apró okoseszközöket sokan tudják például a vizsgák során is hasznosítani.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.