Tag Archive: álláskeresés

Szakácsok Ausztriában

Manapság számos fiatal gondolja úgy, hogy nekivág a világnak, és kipróbálja magát más országokban is. Sok magyar dolgozik az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, s természetesen a Magyarországgal közvetlenül szomszédos országokban. Különösen igaz ez Ausztriára, ahol Nyugat-Magyarország fiataljainak jó része dolgozik, akár szezonálisan, akár hosszabb távon. Nagyon sok magyar dolgozik szakácsként is. (tovább…)

Így találhatsz könnyen állást

Korunk rohanó világában egyre nehezebb a megfelelő állás megtalálása, igazi kihívásoknak néz elébe az, aki most keres munkát. Lehet fordulni fejvadászcégekhez, esetleg a munkaügyi kirendeltségekhez, de a tapasztalatok nem éppen azt mutatják, hogy túl sokat segítenének az emberen.

Ilyenkor az álláskeresőnek nem marad más lehetősége, mint saját kezébe venni a sorsát, és önállóan nekivágni a munkaerőpiac akadályokkal teli világának. (tovább…)

Van egy diplomám. Merre tovább?

Amíg egyetemisták vagyunk, az a legfontosabb célunk, hogy megcsináljunk minden tárgyat, letudjuk az összes vizsgát és a szükséges szakmai gyakorlatot, majd egy kis szakdogaírás és államvizsgázás után megszerezzük a hőn áhított diplomát. Ezek után nagy kő esik le a szívünkről, és örülünk, hogy végre befejeztük a tanulmányainkat. Végre jöhet a megérdemelt lazítás. Vagy mégsem?

Az egyetem befejezése után a legtöbben hamar szembesülnek azzal a ténnyel, hogy bizony eddig volt jó dolguk, és ezek után jönnek csak az igazi nehézségek. (tovább…)