Tag Archive: egyetemi évek

Új törvények a lakásbérbeadással kapcsolatban

Ingatlan ügyvéd szakértőt kérdeztünk a legfontosabb szabályokról. Ez az a témakör, mely legjobban az egyetemistákat érinti, bár igen sok család életében is meghatározó szerepet játszik.

Mindennek jogi hátterével kapcsolatban azonban az albérletet igénybe venni kívánók egy jelentős hányada nincs igazán tisztában. Pedig nagyon fontos, hogy az albérlő és a bérbeadó között hivatalos szerződések szülessenek, hiszen ezekkel mindenki védi magát, emellett egyszerre kötelezettségeiről is nyilatkozik, tehát egy abszolút korrekt ügyintézésről van szó, ha egyébként minden rendben van a lakással kapcsolatban. Az eredetileg 1993-ban foganatosított, helyiségek bérletéről szóló törvényt tehát 2014. március 15-én néhány módosítással és kiegészítéssel látták el.

Nézzük meg a leglényegesebb változtatásokat! (tovább…)

Tanulsz vagy bulizol?

Ha valaki komolyan veszi a tanulást, akkor arra bizony rengeteg időt kell szánnia, hiszen kevés olyan zseni van, akik pillanatok alatt megjegyeznek bármilyen új információt. A legtöbbeknek nem kevés erőfeszítésbe telik a vizsgákra, zh-kra, dolgozatokra való felkészülés, főleg ha nem csak egy kettessel akarnak átcsusszanni.

De vajon a rendszeres tanulás mellett lehet közösségi életünk is? Belefér néha egy kis bulizás? Ezt bizony nem könnyű egyszerű megoldani, mégis sokaknak sikerül. (tovább…)

Van egy diplomám. Merre tovább?

Amíg egyetemisták vagyunk, az a legfontosabb célunk, hogy megcsináljunk minden tárgyat, letudjuk az összes vizsgát és a szükséges szakmai gyakorlatot, majd egy kis szakdogaírás és államvizsgázás után megszerezzük a hőn áhított diplomát. Ezek után nagy kő esik le a szívünkről, és örülünk, hogy végre befejeztük a tanulmányainkat. Végre jöhet a megérdemelt lazítás. Vagy mégsem?

Az egyetem befejezése után a legtöbben hamar szembesülnek azzal a ténnyel, hogy bizony eddig volt jó dolguk, és ezek után jönnek csak az igazi nehézségek. (tovább…)